Extreme Networks
Osnovana: 1996. godine
Sjedište: San Jose, California, SAD
Industrija: Telekomunikacije, Mrežna rješenja
Osnivač(i): Gordon L. Stitt, Herb Schneider i Stephen Haddock

Extreme Networks je svjetski lider u oblasti mrežnih tehnologija, specijalizovan za pružanje naprednih rešenja za povezivanje. Kompanija ima globalnu prisutnost i pruža svoje usluge u preko 80 zemalja širom svijeta. Kompanija je stekla ugled kao inovativni lider u oblasti mrežnih rješenja.

Proizvodi i usluge:
Extreme Networks nudi širok spektar proizvoda i usluga koji omogućavaju organizacijama da izgrade i održavaju visoko pouzdane, sigurne i skalabilne mreže. Njihov portfolio obuhvata:

1. Mrežni Switchevi: Extreme Networks proizvodi visokoperformantne mrežne switcheve koji omogućavaju brz i pouzdan prenos podataka unutar mreže. Ovi switchevi su dostupni u različitim veličinama i konfiguracijama kako bi zadovoljili različite potrebe korisnika.

2. Bežična Mrežna Rješenja: Kompanija nudi napredna bežična rješenja koja omogućavaju brzo i sigurno povezivanje uređaja na mrežu putem Wi-Fi tehnologije. Njihovi bežični proizvodi su posebno dizajnirani za visokopterećene okoline i pružaju pouzdanu pokrivenost i performanse.

3. Mrežno Upravljanje i Analitika: Extreme Networks također nudi softverska rješenja za upravljanje mrežama i analizu podataka. Ova rješenja omogućavaju administratorima mreže da efikasno upravljaju i optimizuju performanse svoje mreže, kao i da dobiju uvid u njen rad kroz analizu podataka.

4. Sigurnosna Rešenja: Sigurnost je ključni aspekt svake mreže, stoga Extreme Networks pruža napredna sigurnosna rješenja koja štite mrežne resurse od različitih prijetnji i napada.

Misija i vizija:
Misija Extreme Networks je da omogući organizacijama da ostvare svoje poslovne ciljeve kroz pouzdana, sigurna i inovativna mrežna rešenja. Vizija kompanije je da bude svijetski lider u oblasti mrežnih tehnologija, pružajući najnaprednija rješenja koja doprinose digitalnoj transformaciji.

Globalna prisutnost:
Extreme Networks ima globalnu prisutnost i pruža podršku korisnicima širom svijeta putem svoje mreže partnerskih kompanija i distributera.

Inovacija i kvalitet:
Kompanija kontinuirano investira u istraživanje i razvoj kako bi ostala u koraku sa stalno promjenljivim zahtjevima tržišta i tehnologije. Njihov fokus na inovacijama i kvaliteti proizvoda osigurava da korisnici dobiju najbolje moguće rješenje za svoje mrežne potrebe.

Extreme Networks je pouzdan partner za organizacije koje žele izgraditi i održavati visoko performantne, sigurne i skalabilne mreže. Njihova stručnost, inovacija i posvećenost kvalitetu čine ih liderom u industriji mrežnih tehnologija.
Partner Logo