Multiservice Access

Izraz multiservisi se često koristi u današnjoj industriji. Vrijednost multiservisnih rješenja za service provajdere je sposobnost pružanja ključnih servisa i tehnologija u jednom sistemu prateći standarde i specifikacije koje omogućavaju kompatibilnost sa drugim mrežnim elementima. TeleNet d.o.o. je prva kompanija koje je implementovala GPON rješenja u regiji i već posjeduje potrebno iskustvo za brzu i efikasnu implementaciju budućih GPON rješenja. TeleNet d.o.o. koristi i implementira rješenja i proizvode za multiservisni pristup od partnera Zhone koji je pionir u tranziciji ka multiservisnim rješenjima i omogućava svojim klijentima CAPEX i OPEX uštede.

Zhone-ov napredni IP multiservisni portofolio je idealan za bilo koju kombinaciju interneta, voice-a i video-a. U osnovi svakog rješenja za stambene i poslovne korisnike se nalazi broadband pristupna mrežna. Zhone-ovi proizvodi nude širok izbor fiber i bakarnih mogućnosti u jednom konvergiranom rješenju. MXK multiservisno Terabit pristupno rješenje predstavlja temelje za poboljšanu isporuku usluga tako što omogućuje optimalno rješenje od Edge-to-the-Core za operatorovu mrežu. Zhone-ova vodeća platforma MXK daje veliku koncentraciju, throughput i switching kapacitet. Jedan MXK sistem može podržati end-to-end Voice, Data, Entertainment, Social Media, Business, Mobile Backhaul i Mobility usluge i time zadovoljiti sve potrebe umreženosti i bandwidtha.

Moguća je isporuka podataka velikom brzinom preko bilo kojeg pristupnog medija uključujući bežični, bakarni ili fiber. MXK u kombinaciji sa zNID ONT-ovima, omogućuje rješenja za core i edge tačke mreže. FTTH, FTTC i FTTB instalacije su omogućene podržavajući velike brzine prenosa podataka kroz više različitih podržanih standarda uključujući GPON i Active Ethernet za fiber i ADSL2, VDSL2, PWER i EFM za bakarna rješenja. MXK je optimalna platforma za FTTx, singularno rješenje koje podržava FFTH, FTTC i FTTB.

Što se tiče prenosa voice-a i interoperabilnosti Zhone-ov MXK će funkcionisati sa bilo kojim softswitch-om preko bilo kojeg pristupnog medija. Usluge kao Class 5 Local, Class 4 Long Distance, PSTN Emulation, NGN i VoBB se mogu prenositi preko jedne mreže. MXK ima ogroman opseg softswitch interoperabilnosti i VoIP podrške uključujući vendore kao Thomson, Broadsoft, Nortel, Huawei, Cedar Point, Metaswitch, Genband, Sonus Networks, Taqua, UTStarcom, Cisco, etc.

Multimedia i IPTV su evolvirali u najuzbudljivije i najizazovnije usluge za implementaciju. Zhone omogućava efikasnu izgradnju temelja za next gen interaktivnu komunikacionu mrežu. Moguće je inkorporirati voice, video i data preko bilo kojeg pristupnog medija. Zhone proizvodi i rješenja su testirani za veliki opseg video sistem kao što su Head-end, Middleware, VOD i STB-ovi. MXK funkcioniše sa sistemima od vendora kao što su Kasenna, Cisco, Thomson, Minerva Networks, Nokia Siemens Network, Pace i Amino.

 

Slika rješenja 1

Slika rješenja 2

Slika rješenja 3
Partner Logo