Security
Barracuda Networks
Email Security Gateway - Barracuda Email Security Gateway je rješenje za upravljanje i filtriranje dolazećeg i odlazećeg email prometa u cilju zaštita organizacije od email prijetnji i gubitka podataka. Kao kompletno riješenje za upravljanje email-ova, Barracuda Email Security Gateway omogućuje organizacijama da enkriptuju poruke i da koriste cloud za spooling email-ova u slučaju pada email servera.

Barracuda Email Security Gateway se ne licencira niti po korisnicima niti po funkcionalnostima i dostupan je kao hardverski i virtualni uređaj i na javnim cloud sredinama (Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, or VMware vCloud Air).   

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

NextGen F Firewall - Barracuda NextGent Firewall F serija je dizajnirana za pružanje next-gen firewall funkcionalnosti. F serija je idealno riješenje za enterprise sredine sa mogućnostima uvida u aplikacije, uvida u identitet korisnika, IPS funkcionalnosti i centralizovanim upravljanjem. F serija vraća kontrolu nad mrežama, mobilnim uređajima i Web 2.0 aplikacijama. Omogućuje se zaštita za korisnike i van mrežnog perimetra i omogućuje jednostavno praćenje i regulisanje mreže i korisnika.

Ova serija ispunjava enterprise zahtjeve za masivnu skalabilnost i efikasno upravljanje distribuiranih mreža. Integrisana WAN optimizacija i dedicirani centralizovani menadžment povećavaju dostupnost sistema i drže administrativno vrijeme i troškove niskim. Ključne funkcionalnosti:

• Firewall, Application Control i IPS
• Dynamic Routing i App-based Provider Selection
• VPN i WAN Optimization
• SSL Interception
• Mail Security i Web Filter
• Malware Protection i Advanced Threat Detection
• Basic i Premium Remote Access  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

Web Application Firewall - Barracuda Web Application Firewall štiti osjetljive i povjerljive podatke i blokira ogroman broj sofisticiranih web baziranih napada koji ciljaju aplikacije hostirane na web server-ima. Ključne funkcionalnosti:

• State-of-the-art sigurnost koristeću full reverse-proxy arhitekturu
• Malware zaštita
• IP reputacija za zaštitu od DDoS napada
• Licenciranje koji nije bazirano na korisnicima ili modulima
• Dizajniran za ispunjavanje regulacijskih zahtjeva kao što su PCI DSS i HIPAA
• Cloud-bazirano skeniranje koristeći Barracuda Vulnerability Manager
• Automatska remedijacija ranjivosti  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

Web Security Gateway - Barracuda Web Security Gateway omogućuje organizacijama da koriste online aplikacije i alate bez izlaganja web-baziranim malware-om i virusuma, gubitka korisničke produktivnoste i bez zloupotrebe bandwidth-a. Kao sveobuhvatno riješenje za web sigurnost i menadžment, Barracuda Web Security Gateway ujedinjuje spyware, malware i virus zaštitu sa moćnim policy i reporting engine-om. Napredne funkcionalnosti omogućuju organizacijama da se prilagode novim zahtjevima kao što je regulacija socijalnih medija, udaljenog filtriranje i uvid u SSL promet.

Neogranične licence za udaljene korisnike su uključene da bi se obezbjedila content i access sigurnost za korisnike van perimetra mreže. Barracuda Web Security Gateway je dostupan kao hardverski i virtualni appliance.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Juniper Networks
SRX Firewall - SRX serija se sastoji od next-generation sigurnosnih gateway-a koji omogućuje sigurno umrežavanje i upravljanje udaljenim lokacijama koje imaju od samo par pa do više stotina korisnika. Konsolidacijom brzog i visoko dostupnog switching-a, routing-a, sigurnosti i next-generation firewall funkcionalnosti u jednom uređaju kompanije mogu zaštiti svoje resurse i ekenomično isporučiti nove servise i sigurnu konektivnost. SRX branch serija kao i Enterprise i Data Center proizvodi koriste Junos OS koji je dokazani operativni sistem koji omogućuje konzistentnost, performanse i superiornu zaštitu infrastrukture za niskim troškovima (TCO). Ove platforme uključuju next-gen servise kao što su: L3 do L7 carrier-grade next-gen firewall, aplikacijska sigurnost, Unified Threat Management (UTM) i Intrusion Prevention System (IPS). Postoji i mogućnost integracije sa Spotlight Secure servisom za zaštitu od komunikacije sa C&C botnet-a, GeoIP ili custom IP feed-ova.

SRX branch serija uključuje SRX100, SRX110, SRX210, SRX220, SRX240, SRX550, i SRX650 modele. Novi modeli za branch lokacije su SRX300 i SRX320 SRX340 i SRX345. Juniper Networks® SRX3400 i SRX3600 su next-generatioon sigurnosne platforme dizajnirane za srednje i velike kompanije, javni sektor i service provider mreže uključujući dok Juniper Networks® SRX5400, SRX5600, i SRX5800 platforme su vodeće na tržištu po pitanju zaštite, performansi, pouzdanosti (šest devetki), skalabilnosti i integraciji servisa. Idealni su za servisne provider-e, velike kompanije i mreže javnog sektora.

Junos SRX firewall-i su next-generation zamjena za ScreenOS SSG firewall-e. Za više detalja pogledati: https://www.juniper.net  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Netgate
pfSense - pfSense je mrežni firewall baziran na FreeBSD operativnom sistem sa prilagođenim kernel-om i third-party sotfverskim paketima. pfSense posjeduje funkcionalnosti koje pariraju svjetski poznatim komercijalnim firewall rješenjima bez ikakvih umjetnih ograničenja. Software uključuje web interface za konfiguraciju svih uključenih komponenti kao što su IDS/IPS funkcionalnosti putem snort paketa i URL filteringa putem squidGuard paketa.

Nije potrebno nikakvo UNIX predznanje jer ne postoji potreba za korištenje command line interface-a. Korisnici koji su koristili komercijalne firewall se mogu prilagoditi na pfSense web interface veoma brzo. Sigurnosni pristupni uređaji od Netgate-a (sa pfSense software-om) su testirani i instalirani u raznim okruženjima uključujući i male i velike enterprise sredine.   

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Pulse Secure
Connect SSL VPN - Udaljeni radnici imaju potrebu za brzim, fleksibilnim, pouzdanim i kompletiranim sigurnim načinom za pristup internim enterprise aplikacijama, informacijama i mrežnim resursima. Postoji potreba za tim pristupom iz bilo koje lokacije, u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg prikladnog uređaja. Pulse Connect Secure SSL VPN omogućuje sigurnost i konektivnost za omogućenje tog pristupa putem web browser-a ili putem bilo kojeg mobilnog uređaja. Ključne funkcionalnosti:

• Layer 3 SSL VPN Application VPN
• Layer 7 Web single sign-on (SSO) via SAML
• Optimized end-user experience
• Endpoint integrity and assessment
• Split tunneling options
• Standalone client, browser-based launch

Za više detalja pogledati: https://www.pulsesecure.net/  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Proizvodi

Partner Logo Juniper Networks Extreme Networks Mitel GarrettCom OneAccess Zhone HP Digi Barracuda DLink CalAmp