Security
Barracuda Networks
Email Security Gateway - Barracuda Email Security Gateway je rješenje za upravljanje i filtriranje dolazećeg i odlazećeg email prometa u cilju zaštita organizacije od email prijetnji i gubitka podataka. Kao kompletno riješenje za upravljanje email-ova, Barracuda Email Security Gateway omogućuje organizacijama da enkriptuju poruke i da koriste cloud za spooling email-ova u slučaju pada email servera.

Barracuda Email Security Gateway se ne licencira niti po korisnicima niti po funkcionalnostima i dostupan je kao hardverski i virtualni uređaj i na javnim cloud sredinama (Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, or VMware vCloud Air).   

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

NextGen F Firewall - Barracuda NextGent Firewall F serija je dizajnirana za pružanje next-gen firewall funkcionalnosti. F serija je idealno riješenje za enterprise sredine sa mogućnostima uvida u aplikacije, uvida u identitet korisnika, IPS funkcionalnosti i centralizovanim upravljanjem. F serija vraća kontrolu nad mrežama, mobilnim uređajima i Web 2.0 aplikacijama. Omogućuje se zaštita za korisnike i van mrežnog perimetra i omogućuje jednostavno praćenje i regulisanje mreže i korisnika.

Ova serija ispunjava enterprise zahtjeve za masivnu skalabilnost i efikasno upravljanje distribuiranih mreža. Integrisana WAN optimizacija i dedicirani centralizovani menadžment povećavaju dostupnost sistema i drže administrativno vrijeme i troškove niskim. Ključne funkcionalnosti:

• Firewall, Application Control i IPS
• Dynamic Routing i App-based Provider Selection
• VPN i WAN Optimization
• SSL Interception
• Mail Security i Web Filter
• Malware Protection i Advanced Threat Detection
• Basic i Premium Remote Access  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

NextGen X Firewall - Barracuda NextGen Firewall X serija koristi uvid u aplikacije i korisnike za kreiranje granularnih pristupnih polisa. Moguće je definisati polise na osnovu bilo koje kombinacije aplikacija, korisnika, grupa, vremena i mnogih drugih kriterija. Polise mogu čak upravljati ponašanjem specifičnih aplikacija i funkcionalnosti. Npr. moguće je omoćuti svim uposlenicima da koriste Skype voice, a omogućiti samo menadžmentu da mogu koristiti i Skype video.

Za razliku od tradicionalnih firewall-a content security nije funkcionalnost koja je naknadno dodana na mrežni stack, već je duboko integrisana u firewall engine. Antivirus i web filtering mogu biti preusmjereni na cloud i time se osloboditi resursi na lokalnom uređaju što omogućuje veću skalabilnost.

Barracuda NextGen Firewall X serija je prvi next-gen firewall koji kombinuje kontrolu nad aplikacijama, uvid u korisnički identitet, mrežni firewall i kontent security sa elastičnosti cloud-a. Za korištenje uređaja nije potreban dodatnio IT osobllje niti specijalni treninzi. Sa jednostavnim cijenovnikom možete se pouzdati da sa Barracuda NextGen Firewall X serijom neće biti nikakvih iznenađenja.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

SSL VPN - Udaljeni radnici imaju potrebu za brzim, fleksibilnim, pouzdanim i kompletiranim sigurnim načinom za pristup internim enterprise aplikacijama, informacijama i mrežnim resursima. Postoji potreba za tim pristupom iz bilo koje lokacije, u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg prikladnog uređaja. Barracuda SSL VPN omogućuje sigurnost i konektivnost za omogućenje tog pristupa putem web browser-a ili putem bilo kojeg mobilnog uređaja. Ključne funkcionalnosti:

• Jednostavan pristup poslovnim aplikacijama i podatcima za udaljene radnike
• Brz i siguran pristup sa bilo kojeg mobilnog uređaja
• Udaljeni pristup MS Exchange, MS SharePoint i Windows File Share-ovima
• Jednostavna konfiguracija mobilnih uređaja koje je idealna za BYOD
• Multi-factor autentifikacijske opcije  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

Web Application Firewall - Barracuda Web Application Firewall štiti osjetljive i povjerljive podatke i blokira ogroman broj sofisticiranih web baziranih napada koji ciljaju aplikacije hostirane na web server-ima. Ključne funkcionalnosti:

• State-of-the-art sigurnost koristeću full reverse-proxy arhitekturu
• Malware zaštita
• IP reputacija za zaštitu od DDoS napada
• Licenciranje koji nije bazirano na korisnicima ili modulima
• Dizajniran za ispunjavanje regulacijskih zahtjeva kao što su PCI DSS i HIPAA
• Cloud-bazirano skeniranje koristeći Barracuda Vulnerability Manager
• Automatska remedijacija ranjivosti  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

Web Security Gateway - Barracuda Web Security Gateway omogućuje organizacijama da koriste online aplikacije i alate bez izlaganja web-baziranim malware-om i virusuma, gubitka korisničke produktivnoste i bez zloupotrebe bandwidth-a. Kao sveobuhvatno riješenje za web sigurnost i menadžment, Barracuda Web Security Gateway ujedinjuje spyware, malware i virus zaštitu sa moćnim policy i reporting engine-om. Napredne funkcionalnosti omogućuju organizacijama da se prilagode novim zahtjevima kao što je regulacija socijalnih medija, udaljenog filtriranje i uvid u SSL promet.

Neogranične licence za udaljene korisnike su uključene da bi se obezbjedila content i access sigurnost za korisnike van perimetra mreže. Barracuda Web Security Gateway je dostupan kao hardverski i virtualni appliance.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Juniper Networks
SRX Firewall - SRX serija se sastoji od next-generation sigurnosnih gateway-a koji omogućuje sigurno umrežavanje i upravljanje udaljenim lokacijama koje imaju od samo par pa do više stotina korisnika. Konsolidacijom brzog i visoko dostupnog switching-a, routing-a, sigurnosti i next-generation firewall funkcionalnosti u jednom uređaju kompanije mogu zaštiti svoje resurse i ekenomično isporučiti nove servise i sigurnu konektivnost. SRX branch serija kao i Enterprise i Data Center proizvodi koriste Junos OS koji je dokazani operativni sistem koji omogućuje konzistentnost, performanse i superiornu zaštitu infrastrukture za niskim troškovima (TCO). Ove platforme uključuju next-gen servise kao što su: L3 do L7 carrier-grade next-gen firewall, aplikacijska sigurnost, Unified Threat Management (UTM) i Intrusion Prevention System (IPS). Postoji i mogućnost integracije sa Spotlight Secure servisom za zaštitu od komunikacije sa C&C botnet-a, GeoIP ili custom IP feed-ova.

SRX branch serija uključuje SRX100, SRX110, SRX210, SRX220, SRX240, SRX550, i SRX650 modele. Novi modeli za branch lokacije su SRX300 i SRX320 SRX340 i SRX345. Juniper Networks® SRX3400 i SRX3600 su next-generatioon sigurnosne platforme dizajnirane za srednje i velike kompanije, javni sektor i service provider mreže uključujući dok Juniper Networks® SRX5400, SRX5600, i SRX5800 platforme su vodeće na tržištu po pitanju zaštite, performansi, pouzdanosti (šest devetki), skalabilnosti i integraciji servisa. Idealni su za servisne provider-e, velike kompanije i mreže javnog sektora.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet

SSG Firewall - Juniper Networks SSG pruža idealan spoj performansi, security, routing i WAN/LAN mogućnosti povezivanja. Bogat set UTM sigurnosnih osobina omogućava da SSG bude implementiran kao stand alone mrežni security uređaj, a robustan routing engine omogućava da bude implementiran i kao tradicionalni router. Kombinacijom security-a i routing-a u jednom uređaju smanjuju se troškovi implementacije i održavanja. SSG serija uključuje SSG-5, SSG-20, SSG-140, SSG-300M, SSG-500, SSG-500M modele. Ova serija je EOL.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Netgate
pfSense - pfSense® software provides world-class, comprehensive network security using an open source development and distribution model. Netgate® – the host of the pfSense project and its primary developer – delivers pfSense in appliance form, with high-performance Intel® hardware delivering up to 10Gb throughput with VPN/SSL offload and advanced firewall features found in more expensive, proprietary products.

Because pfSense is available under an open source license, the internals of pfSense software are accessible to all skilled developers, rather than a single vendor’s staff. Collaberation with this community enables Netgate to continuously improve the state-of-the-art technologies included with pfSense, increasing value to businesses and institutions of all types. Since there are no additional maintenance or licensing fees, pfSense appliances offer lower total cost of ownership than competing network security vendors.

Netgate’s engineering team adds to these advantages its unparalleled expertise in networking, computer security, embedded software, and hardware engineering. We test, tune, and benchmark every appliance to satisfy the most rigorous requirements, from SOHO to Enterprise to Cloud.

Models include: SG-1000, SG-2220, SG-2440, SG-4860, SG-4860 1U, SG-4860 1U HA, SG-8860 1U, SG-8860 1U HA, XG-2758 1U, XG-2758 1U HA, XG-1541 1U and cloud deployment option.  

            Slika Proizvoda 1             Slika Proizvoda 2             Slika Proizvoda 3             Datasheet


Proizvodi

Partner Logo Juniper Networks Extreme Networks Mitel GarrettCom OneAccess Zhone HP Digi Barracuda DLink CalAmp