Extreme Networks
Extreme Networks je dioničarska kompanija bazirana u Santa Clari, California, SAD. Područje njenog djelovanja obuhvata dizajniranje, konstrukciju i instaliranje Ethernet rješenja, koja rade i u najzahtjevnijim uslovima u mrežnim IP-baziranim komunikacijama.Vodeća su kompanija na polju razvoja Layer 3 switch-eva. Od svog osnivanja 1996. godine, kompanija je isporučila preko 50 miliona Ethernet portova i prisutna je u preko 50 zemalja svijeta. Extreme Networks povećava kvalitet mreže sa svojim naprednim softverskim platformama za menadžment mreže.

Kompanija isporučuje opremu za različite vrste klijenata, od vladinih institucija do osnovnih škola i obrazovnih ustanova. Poznata je kao inovator na tržištu koji ohrabruje svoje inžinjere u pronalasku novih rješenja.

Neki od proizvoda koje je Extreme Networks prvi ponudio na tržištu su:

• Predstavljanje Gigabit-Ethernet proizvoda koji rade na punoj brzini bez gubitka paketa;
• Predstavljanje patentirane QoS implementacije na IP/Ethernet mrežama;
• Predstavljanje modularnog switch-a sa voice-class performansama;
• Predstavljanje modularnog operativnog sistema za WAN i MAN switch-eve i mnoge druge inovacije.

Saradnja Extreme Networks-a i kompanije TeleNet d.o.o. je uspostavljena u augustu 2005. godine i od tada je uspješno implementirano mnogo projekata. Bitno je istaći da je uspješno implementirano uvođenje Extreme Networks mrežne opreme u servisni dio BH Mobile mreže. Radi se o modularnim core Layer 3 switch-evima koji su povezani u "ring" topologiju gdje su pojedini elementi prstena uvezani i sa 40 Gbps FO linkovima.
Partner Logo Juniper Networks Extreme Networks Mitel GarrettCom OneAccess Zhone HP Digi Barracuda DLink CalAmp