Transition Networks
Transition Networks je kompanija iz Minneapolisa, Minnesota, USA i distributer je hardverskih rješenja za mrežno povezivanje. Posluje isključivo preko mreže resellera u 50 zemalja. Transition Networks je u vlasništvu kompanije Communication Systems Incorporated.

Transition Networks, Inc. nudi rješenja za mrežno povezivanje koja omogućavaju postojećim mrežama bolje performanse, veće brzine rada i veću sigurnost . Transition Networks je brand za media konvertore koji vrše konverziju između različitih tipova medija ne utičući na performanse mreže. Ova tehnologija media konvertora nudi širok spektar mrežnih protokola uključujući Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit, T1/E1, DS3, ATM, V.35 i mnoge druge.

Konvertorska tehnologija nudi mogućnosti:

• Obezbjeđuje vezu između tipova medija koji su transparentni samoj mreži
• Integrira high-bandwidth uređaje u mrežu
• Dodavanja novih uređaja bez zamjene kablova
• Daje mogućnost produžavanja mrežnih udaljenosti postavljanjem optike na mjestima gdje je to potrebno

U novembru 2005. Communication Systems Incorporated je obznanila integraciju Milan Technologies u Transition Networks. Ova integracija je proširila paletu proizvoda tako da ona sad uključuje i Milanove multilayer switcheve i wireless proizvode. MILANov brand switching i wireless proizvoda uključuje velike i male upravljive i neupravljive switcheve sa opcionalnim GBIC, SFP i optičkim gigabitnim uplinkovima. MILANovi wireless access proizvodi sa IEEE 802.3af Power-over-Ethernet (POE), su usaglašeni sa linijom POE media konvertera.

Transition Networks zauzima udio od 21.6 % globalne media konverzije sa 32% većom prodajom od kompanija koje su mu najbliža konkurencija.

Transition Networks proizvodi za konverziju su poznati po svojoj sigurnosti i pouzdanosti u radu.
Partner Logo