GarrettCom
GarrettCom kompanija dizajnira, proizvodi i prodaje industrijske proizvode za umrežavanje specijalnih i industrijskih lokacija širom SAD-a, ali i internacionalno. Saradnja GarrettCom-a i kompanije TeleNet je uspostavljena u junu 2009. godine i od tada je uspješno implementirano par projekata. Bitno je istaći da su uspješno izvršena dva projekta uvođenja mrežne opreme industrijske klase za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine.

Paleta proizvoda uključuje managed i unmanaged switcheve, media konvertere, optičke linkove, multi-protocol routere i terminalne servere, kao i sigurnosna rješenja. GarrettCom-ovi proizvodi se koriste u teškim uvjetima rada gdje je pouzdanost uređaja od primarnog značaja. To uključuje razne trafoe i slične “Smart Grid” operativne centre, nadzor i fizičku sigurnost, industrijske objekte i automatizirane tvornice, telekomunikacije, i druge razne “indoor” i “outdoor” aplikacije. Osnovana 1989.godine GarrettCom kompanija je u vlasništvu Belden Inc. Kompanija prodaje svoje proizvode sofisticiranim krajnjim korisnicima, a kroz mrežu sistemskih integratora i međunarodnih distributera.

GarrettCom-ova konkurentska prednost temelji se na cijelom nizu Ethernet, serijskih i routing proizvoda, kompletnoj liniji optičkih proizvoda kao i na superiornoj kvaliteti i uslugama. Kvalitet i usluge se mjere kroz pozitivan odgovor mnogobrojnih klijenata i reselera, kao i kroz odgovarajuće cijene. Njihovi proizvodi su dizajnirani i proizvedeni u SAD-u i bitno je naglasiti da je kompanija ISO 9001 certificirana za dizajn, marketing i proizvodnju mrežne opreme.

GarrettCom-ova misija je dizajn, proizvodnja i marketing najboljih mrežnih industrijskih proizvoda za široku paletu kupaca. Kupci dobivaju superiornu vrijednost gledanu u kvaliteti, funkcijama i servisima.

GarrettCom naglašava industrijska mrežna rješenja za automatizovane fabrike, energetska postrojenja, telekomunikacije, i temperaturno nekontrolisana vanjska okruženja. Kompanija nudi mrežne proizvode za mnogobrojne aplikacije od visokog značaja, gdje su prilagođeni proizvodi jedina alternativa.

GarrettCom-ova proizvodna linija uključuje Magnum liniju industrijskih Ethernet proizvoda, ojačane topologije optičkih veza i zvijezda za razne vrste trafoa, multi-protocolne routere i terminalne servere. Njihovi industrijski Ethernet proizvodi uključuju managed ili unmanaged switcheve i media konvertere, koji su konfigurabilni sa optičkim ili bakarnim portovima. Proizvodi se odlikuju širokom paletom AC i DC napajanja, kao i nevjerovatnim performansama u pogledu temperatura pod kojim GarrettCom-ovi proizvodi funkcionišu. Magnum linija Ethernet proizvoda se sastoji od preko 100 standardnih proizvodnih modela koji su podjeljeni između 10Mb, 100Mb i Gigabitnih Ethernet switcheva, konvertera i hub-ova. Između ostalog GarrettCom nudi i dvostruku napojnu jedinicu od -48VDC, NEBS i ETSI certificate, kao i 19” RETMA ili 23” Telco “rack-mount” opcije za telekomunikacijske aplikacije.

GarrettCom ima jasnu marketinšku strategiju prodaje proizvoda isključivo kroz mrežu reselera, sistemskih integratora i internacionalnih distributera.
GarretCom je svoje proizvode instalirao u mnogobrojne svjetske kompanije kao što su ADT, Alcatel Lucentl, Areva, BHP Billiton, Duke Energy, Georgia DOT, Invensys, Johnson Controls, National Grid, Northeast Utilities, Nevada Power, SEL, Siemens, Sperry Marine, Tekelec, i L3 Communications.

GarrettCom website
Partner Logo